Yeniköy İlkokulu

Vizyon: Günün gereğine uygun teknolojileri üretebilen ve bu teknolojilere uyum sağlayabilen, en üst seviyede kullanabilen, geçmişinden ders alarak geleceğe güvenle bakan, topluma IŞIK TUTAN ve YÖN VEREN nesiller yetiştiren, Eğitim- Öğretimde lider bir kurum olmak.

Misyon: Çalışanların ve öğrencilerin huzur ve güvenini temin ederek, çatısı altında bulunduğu mekânda mutlu olmasını sağlamak, Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçlarını gerçekleştirmek, öğrencilerin kendilerinde var olan yeteneklerini keşfederek geliştirmek ve topluma yeni değerler kazandırmak, bilişim teknolojisini kullanabilen, çağdaş düşünen; milli, manevi, insani, evrensel etik değerlere sahip tam donanımlı iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmek.

Başarılar:

Saatler: Derse Başlama Zamanı: 09:00 Dersin Bitiş Zamanı: 15:00
Isınma: Soba
Yabancı Dil: İngilizce
Lojman: 3 - Lojmanlar genel olarak kalınabilecek durumda. Kullanıma hazır. Soba ile ısınılmaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://yenikoyilkokuluhafik.meb.k12.tr

Adres - YENİKÖY KÖYÜ YENİKÖY KÜME EVLERİ YENİKÖY İLKOKULU BLOK NO 13 HAFİK / SİVAS

Öğretim Şekli :Birleştirilmiş Sınıflı- Normal öğretim.

Yerleşim Yeri - Yeniköy Köyü. yaklaşık olarak 130 haneli bir köydür. Köy Kış aylarında nufus olarak azalırken yazın yaylacıların yaylaya çıkmasına rağmen, İstanbul´da yaşayan köy halkının gelmesiyle kalabalıklaşmaktadır. Köyde su, kanalizasyon, telefon-ADSL ve bazı cep telefonu oparatörleri çekmektedir.

Ulaşım Köye Hafik´in çıkışından Doğanşar yoluna dönülerek Pusat Barajı´nı geçtikten sonra gidilmektedir. Kış şartları ağır yaşandığı için, ulaşım bazı zamanlar aksamaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Yeniköy Sivas´ a 70 km uzaklıkta. Hafik İlçesine ise 35 km uzaklıktadır.